הטיפול בתאי לחץ

תא לחץ הוא מבנה הבנוי מחומרים עמידים ללחץ. בתא הלחץ נושמים  המטופלים חמצן נקי בלחץ הגבוה יותר מהלחץ האטמוספרי כמעט פי 20. כתוצאה מכך עולה רמת החמצן ברקמות ובדם המטופלים. והם נושמים חמצן דרך מדונה או מסיכה  המונחת בנוחות על פניהם.

טיפול היפרבארי והשהייה בתא הלחץ 

בטיפול זה  שוהה המטופל בתא לחץ, בלחץ סביבתי הגבוה מהלחץ האטמוספרי ונושם 100% חמצן . הדרך הטיפולית הזו היא היחידה הבטוחה בה החמצן מתמוסס ומועבר בדם. המכשיר המאפשר מתן מינוני חמצן רפואיים בכמויות גדולות מאוד ללא נזק לחולה .מעל לחץ של אטמוספרה אחת . מדונה או מסיכה מוצמדת לפה המטופלים וכך מועבר החמצן מבלי שהמטופלים חשים תחושת אי נוחות. 

מטרת השימוש בתא הלחץ 

המטרה העיקרית בשימוש בתא לחץ, היא להעלות את כמות החמצן המגיע לרקמות דרך מערכת הנשימה. כידוע החמצן הינו מרכיב חיוני בריפוי פצעים וכאבים למיניהם  והעדר אספקת חמצן ראויה עשוי לפגוע ביכולת הגוף לרפא את פצעיו או את הכאב ממנו סובלים המטופלים. בזמן הטיפול בתא לחץ, מועלית כמות החמצן המומס בדם וכך  חמצן רב יותר מגיע לריאות, נספג למחזור הדם ומגיע לרקמות השונות בגוף ועוזר לחדש אותן או אף לבנותן מחדש.

תחושות בשהייה בתוך תא הלחץ 

כאשר המטופלים שוכבים בנוחות בתא הלחץ, ומוזרם החמצן באופן הדרגתי, עם העלאת הלחץ בתא יתכן ותהיה תחושה של  לחץ באוזניים אשר ניתן להתגבר עליה (כמו במטוס) ע"י פמפום או  בליעה מוגברת עד לשחרור הלחץ, התחושה נעלמת תוך כדי השהייה בתא הלחץ , וכאשר יוצאים מתא הלחץ האוזן משתחררת לחלוטין . הצוות מתדרך ביסודיות את המטופלים באשר ללחצים אלו. במהלך הטיפול, המטופל יכול לנוח/ לקרוא בהיותו בתא הלחץ

משך הטיפול בתא הלחץ ומספר הטיפולים

בהתאם להמלצת הרופא הנוירולוג המומחה  המייעץ ומתווה את הטיפול, יוחלט על זמן הטיפול ומספר הטיפולים  וזאת על פי  הבעיה ממנה סובל המטופל. בתום ההתייעצות עם הרופא יתואם תור למטופלים.  

מה אסור להכניס לתוך התא?

היות ואוויר התא מועשר בחמצן שהוא חומר דליק מאוד, אסור להכניס לתא חומרים כלשהם העלולים לייצר חשמל סטאטי לכן מומלץ ללבוש בגדים מכותנה בלבד ולא בגדים סינטטיים, בגדי צמר או משי. אין להכניס לתא  מכשירי חשמל מכל סוג שהוא אף לא מכשיר סלולרי.  הצוות הרפואי מוודא זאת לפני הכניסה לטיפול.

תופעות לוואי בשהייה בתא לחץ 

תופעות הלוואי השכיחות ביותר לחצים קלים  באוזניים. תופעה זו מתרחשת עקב חוסר יכולת להשוות לחצים (לפמפם) באוזן בעת עליית הלחץ. לפני התחלת הטיפול בתא הלחץ, מקבל כל מטופל הנחיות  כיצד להתמודד אם אכן יש לחץ קל באוזניים. תופעות נדירות יותר הינן הרעלת חמצן מוחית המופיעה כמחלת פרכוסים וחולפת לגמרי עם הפסקת הטיפול בחמצן. יתכן ולאחר טיפולים רצופים רבים  עלול להופיע קוצר ראייה. תופעה החולפת  מספר שבועות לאחר סיום הטיפולים.

השגחה רפואית במהלך הטיפול

איש צוות רפואי נמצא תמיד בתא במהלך כל הטיפול ותפקידו להשגיח ולטפל במטופלים

לשיחת ייעוץ ללא עלות השאירו פרטים